Regulament

Organizatorul

Asociația Turistică “În Amonte”, cu sediul în Arad, strada Piersicilor, nr. 2, județul Arad, organizație non-profit, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.

Evenimentul

Șiria Vertical Loop 2h este o competiție sportivă pentru amatori și profesioniști cu scopul promovării alergării montane de scurtă distanță și a patrimoniului turistic al județului Arad, respectiv Cetatea Șiria.

Locația evenimentului

este pe platoul cetății Șiria, județul Arad.

Condițiile de participare

Șiria Vertical Loop 2h se adresează atât sportivilor profesioniști cât și amatori majori și prin excepție minorilor cu capacitate de exercițiu restrânsă – doar cu acordul părinților, antrenați pentru acest tip de
efort, clinic sănătoși, cu experiență, echipați corespunzător conform prezentului regulament.

Participanții au obligația de a cunoaște regulamentul Șiria Vertical Loop 2h, semnând astfel în cunoștință de cauză declarația de participare pe răspunderea proprie la competiție și de a participa la ședința tehnică pentru a-și însuși toate informațiile transmise de organizator referitoare la cursă.

Concurenții trebuie să dea dovadă de fair-play, să înțeleagă și să accepte faptul că oricâte măsuri de siguranță ar lua organizatorul, nu sunt și nu pot fi acoperite toate riscurile ce rezultă din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta.

Este interzisă participarea persoanelor aflate în stare de ebrietate, în convalescență, sub influența substanțelor psihotrope sau stupefiante și inapte din punct de vedere medical, inclusiv graviditate.

Alimentația și hidratarea

Alimentarea concurenților la punctele de alimentare se face pe proprie răspundere, aceștia având responsabilitatea alegerii naturii, cantității și frecvenței alimentării și hidratării.

Pentru participarea la Șiria Vertical Loop 2h, fiecare participant este responsabil pentru evaluarea propriei condiții fizice și sănătăți, asumându-și astfel întreaga responsabilitate în cazul cunoașterii și nedeclarării unor condiții medicale preexistente care ar duce la interzicerea dreptului de a participa la competiție în condiții de siguranță, în legătură cu integritatea fizică și/sau viața, atât pentru propria persoană cât și a celorlalți participanți.

Înscrierea

Inscrierea la Șiria Vertical Loop 2h se face exclusiv online pe pagina:
clubatia.com/siria-vertical-loop/inscrieri/

Locuri disponibile: 200

Contribuția de participare:

Perioada de înscrieriDe la dataPână la dataContribuția de participare (LEI)
Early01 Iulie17 Iulie90
Regular18 Iulie31 August100
Late01 Septembrie17 Septembrie120

După data de 17.09.2023, nu se mai fac înscrieri on-line.

Se vor putea face înscrieri la fața locului în limita locurilor disponibile și fără a fi garantat kitul de participare.

Contribuția de participare este utilizată integral pentru acoperirea cheltuielilor cu festivitatea de premiere, organizarea zonei de start/finish, a punctelor de alimentare/hidratare, a materialelor promoționale, medaliilor și trofeelor, a kit-urilor de start, precum și a igienizării, reparării și reabilitării zonelor de desfășurare a evenimentului.

IMPORTANT: Înscrierile se realizează pe platforma 42km.ro. După completarea formularului de participare, va trebuie să alegeți una din cele 2 metode de plată disponibile:

 • Plata online prin card bancar: dacă alegeți această opțiune, veți fi redirecționat către procesatorul de plăți pentru a face plata online. După efectuarea cu succes a plății, înscrierile realizate vor fi confirmate imediat automat.
 • Plata prin transfer bancar: dacă alegeți această opțiune, înscrierile realizate vor fi confirmate manual în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la efectuarea cu succes a plății.

Anularea înscrierii

Anularea înregistrării se anunță prin email la asoc.inamonte@gmail.com.

Până la data de 17 iulie 2023, contribuția de participare se returnează în cuantum de 50%.

Funcție de modalitatea de plată folosită la înregistrarea participării (card online sau transfer bancar), rambursarea cuantumului de 50% din contribuția de participare se va face pe același card bancar, respectiv în același cont bancar utilizat la tranzacționare, în decurs de maximum 14 zile de la acceptarea rambursării parțiale a contribuției.

După această dată contribuția de participare nu se returnează existând următoarele variante:

 • Ridicarea kitului de participare cu o copie a cărții de identitate de către o altă persoană. (kiturile neridicate la eveniment nu vor fi trimise celor care din diverse motive nu s-au prezentat, decât ca urmare a unei cereri către organizator până în ziua evenimentului).
 • Transferul înscrierii către un alt participant, acesta preluând kitul persoanei înscrise inițial. Înscrierea poate fi transferată altei persoane trimițând un e-mail la adresa asoc.inamonte@gmail.com, confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului înscris.
 • Transferul către ediția următoare.
 • În cazul retragerii din cursă, contribuția de participare nu va fi înapoiată, ea fiind considerată donație în vederea organizării evenimentului.

Premierea

 • Open feminin – primele 3 locuri » premii în bani
 • Open masculin – primele 3 locuri » premii în bani
 • Categoriile de vârstă M/F: 18-29, 30-39, 40-49, 50+ » diplome și/sau premii în produse
Premii (LEI)Locul 1Locul 2Locul 3
Open Feminin500400300
Open Masculin500400300
Categorii M / FDiplome și/sau premii în produse

Concurenții care s-au clasat pe podium la OPEN nu vor fi premiați și la categoria de vârstă.

Siguranța

Traseul din cadrul Șiria Vertical Loop 2h nu este amenajat și protejat suplimentar de către organizator, de aceea există riscul unor accidentări și/sau deces datorită unor pericole obișnuite în astfel de activități.

Acestea includ, dar nu se rezumă la: coliziuni cu vehicule, trăsnete, grindină, ninsoare, ceață, furtuni, viituri, atacuri de animale sălbatice și/sau domestice, mușcături de insecte și/sau reptile, căderi de pietre, stânci, copaci, alunecări de teren, căderi, alunecări, fracturi, entorse sau luxații, epuizare fizică, hipoglicemie, agravarea unor probleme medicale preexistente (necunoscute sau nedeclarate de către participanți), răni, degerături, deshidratare, etc.

Toţi participanţii trebuie să aibă în vedere că pericolele care pot apărea sau se pot produce pe parcursul evenimentului pot fi diverse şi diferite faţă de cele enumerate anterior, cu titlu de exemplu.

Organizatorul nu poate prezenta în întregime toate riscurile și pericolele pe care competiţia le-ar putea implica având în vedere tipul, cadrul natural şi sălbatic în care ea se desfăşoară, precum şi particularităţile fiecărui concurent. Din acest motiv, organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru maniera de aducere la cunoştinţa participanţilor a potenţialelor pericole sau riscuri.

În cazul în care vreun concurent nu va putea continua deplasarea sau se va deplasa prea lent pentru a termina competiția în condiții de siguranță, acesta va contacta cel mai apropiat punct de control, unde
organizatorul și/sau formațiunea de Salvamont va decide modalitatea de evacuare sau retragere, în funcție de condiția fizică și/sau psihică a acestuia.

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau serviciul Salvamont la numerele imprimate pe numărul de concurs, sau chiar 112, după caz.

Pe traseele concursului se pot întâlni turiști și/sau animale.

Organizatorul nu poate garanta securitatea deplină a participanților în cadrul de desfășurare a competitiei, respectiv Cetatea Șiria, aceștia concurând independent în calitate de sportivi autonomi, antrenați și
experimentați pentru acest tip de activități cu respectarea prezentului regulament. Măsurile de siguranță luate de organizator pentru intervenția rapidă în zone montane greu accesibile au fost luate prin implicarea serviciului de Salvamont.

Va exista un punct de prim ajutor pe platoul cetății Șiria, unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la cursă, organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se accidentează, decedează și/sau apar alte consecințe din cauza participării la această competiție.

Șiria Vertical Loop 2h este organizat în strânsă colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Arad.

Recomandări suplimentare vor fi făcute la ședința tehnică.

Echipamentul

Echipament obligatoriu:

 • număr de concurs

Echipament recomandat:

 • bețe de trekking
 • șapcă/bentiță/buff
 • încălțăminte adecvată alergării montane

Programul

Sâmbătă 23.09.2023
09:00 – 09:45 – Ridicare kituri, înscrieri la start.
09:45 – 9:55 – Ședință tehnică
10:00 – Start
13:00 – Premiere

În funcție de condițiile meteo și/sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.
În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

Fotografii, filmări și materiale promoționale

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la Șiria Vertical Loop 2h aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului și a cetății Șiria.

De asemenea, dacă vreun participant dorește să fie eliminat din materialele foto/video publicate pe rețelele sociale (facebook/instagram/site), va trebui să facă o solicitare scrisă către organizatori cu identificarea fotografiilor în care apare și care solicită să fie eliminate.

Descalificare

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau serviciul Salvamont la numerele imprimate pe numărul de concurs, sau chiar 112, după caz.

Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:

 • pierderea sau modificarea numărului de concurs;
 • nerespectarea traseului;
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;
 • aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de
  alimentare;
 • neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat în dificultate;
 • lipsă de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari;

Anulare cursă

Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/amâna cursa în cazuri excepționale cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale organizatorii își rezervă dreptul de a opri cursa.

În caz de forță majoră, prin aceasta înțelegem orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: dezastre naturale, inundații majore, sau evenimente politice majore care îi determină pe organizatori să anuleze competiția, taxa de participare nu va fi returnată, se va stabili altă dată pentru desfășurarea competiției.

Parte din A.T.I.A. Trail Trilogy

Șiria Vertical Loop 2h face parte din proiectul A.T.I.A. Trail Trilogy – (A.T.T.), alături de Șiria Winter Trail și Medieval Trail Race, competiţii de alergare montană diferite ca distanţe, diferenţa de nivel și concept, şi care se vor desfăşura pe parcursul unui an calendaristic începând cu anul 2022, iar concurenții vor puncta atât individual cât și în clasamentul final A.T.T.