Regulament

Locația evenimentului este pe platoul cetății Șiria, județul Arad.

Condițiile de participare

Șiria Vertical Loop 2h se adresează atât sportivilor profesioniști cât și amatori majori și prin excepție minorilor cu capacitate de exercițiu restrânsă – doar cu acordul părinților, antrenați pentru acest tip de
efort, clinic sănătoși, cu experiență, echipați corespunzător conform prezentului regulament. Participanții au obligația de a cunoaște regulamentul Șiria Vertical Loop 2h, semnând astfel în cunoștință
de cauză declarația de participare pe răspunderea proprie la competiție și de a participa la ședința tehnică pentru a-și însuși toate informațiile transmise de organizator referitoare la cursă.
Concurenții trebuie să dea dovadă de fair-play, să înțeleagă și să accepte faptul că oricâte măsuri de siguranță ar lua organizatorul, nu sunt și nu pot fi acoperite toate riscurile ce rezultă din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta.
Este interzisă participarea persoanelor aflate în stare de ebrietate, în convalescență, sub influența substanțelor psihotrope sau stupefiante și inapte din punct de vedere medical, inclusiv graviditate.

Alimentația și hidratarea

Alimentarea concurenților la punctele de alimentare se face pe proprie răspundere, aceștia având responsabilitatea alegerii naturii, cantității și frecvenței alimentării și hidratării. Pentru participarea la Șiria Vertical Loop 2h, fiecare participant este responsabil pentru evaluarea propriei condiții fizice și sănătăți, asumându-și astfel întreaga responsabilitate în cazul cunoașterii și nedeclarării unor condiții medicale preexistente care ar duce la interzicerea dreptului de a participa la competiție în condiții de siguranță, în legătură cu integritatea fizică și/sau viața, atât pentru propria persoană cât și a
celorlalți participanți.

Înscrierea

Inscrierea la Șiria Vertical Loop 2h se face exclusiv online pe pagina:
www.clubatia.com

Contribuția de participare:

Copiigratuit
Early bird26.07 – 31.0780 lei
Normal (1 month)01.08 – 31.08100 lei
Late (3 weeks)01.09 – 24.09130 lei
Fara Kit12.09 – 24.09130 lei

Contribuția de participare este utilizată integral pentru acoperirea cheltuielilor cu festivitatea de premiere, organizarea zonei de start/finish, a punctelor de alimentare/hidratare, a materialelor promoționale, medaliilor și trofeelor, a kit-urilor de start, precum și a igienizării, reparării și reabilitării zonelor de desfășurare a evenimentului.

După completarea formularului de înscriere, plata taxei se va putea face într-un termen de 3 zile în contul bancar cu cod IBAN: RO54 BTRL RONC RT02 1251 8701 – deschis pe numele Asociatia Turistica In Amonte cu mențiunea Șiria Vertical Loop 2h.

Validarea și confirmarea plății se face atât manual cât și în funcție de modul în care ați achitat taxa și poate dura între 1 zi și 5 zile.

Anularea înregistrării se anunță prin email la asoc.inamonte@gmail.com.
Taxa nu se returnează existând următoarele variante:

 • ridicarea kitului de participare cu o copie a cărții de identitate de către altă persoană.
 • transferul înscrierii către un alt participant. Înscrierea poate fi transferată altei persoane trimițând un e-mail, confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului înscris.

În cazul retragerii din cursă taxa de participare nu va fi înapoiată.

Se fac înscrieri la fața locului.

Premierea

 • Open masculin – primele 3 locuri » premii în bani (500/300/200 M/F)
  Categoriile de vârstă: 18-29, 30-44, 45+ » premii în produse
 • Open feminin – primele 3 locuri – premii în bani
  Categoriile de vârstă: 18-29, 30-44, 45+ » premii în produse

Concurenții care s-au clasat pe podium la OPEN nu vor fi premiați și la categoria de vârstă.

Siguranța

Traseul din cadrul Șiria Vertical Loop 2h nu este amenajat și protejat suplimentar de către organizator, de aceea există riscul unor accidentări și/sau deces datorită unor pericole obișnuite în astfel de activități. Acestea includ, dar nu se rezumă la: coliziuni cu vehicule, trăsnete, grindină, ninsoare, ceață, furtuni, viituri, atacuri de animale sălbatice și/sau domestice, mușcături de insecte și/sau reptile, căderi de pietre, stânci, copaci, alunecări de teren, căderi, alunecări, fracturi, entorse sau luxații, epuizare fizică, hipoglicemie, agravarea unor probleme medicale preexistente (necunoscute sau nedeclarate de către participanți), răni, degerături, deshidratare, etc. Toţi participanţii trebuie să aibă în vedere că pericolele care pot apărea sau se pot produce pe parcursul evenimentului pot fi diverse şi diferite faţă de cele enumerate anterior, cu titlu de exemplu.

Organizatorul nu poate prezenta în întregime toate riscurile și pericolele pe care competiţia le-ar putea implica având în vedere tipul, cadrul natural şi sălbatic în care ea se desfăşoară, precum şi particularităţile fiecărui concurent. Din acest motiv, organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru maniera de aducere la cunoştinţa participanţilor a potenţialelor pericole sau riscuri.

În cazul în care vreun concurent nu va putea continua deplasarea sau se va deplasa prea lent pentru a termina competiția în condiții de siguranță, acesta va contacta cel mai apropiat punct de control, unde
organizatorul și/sau formațiunea de Salvamont va decide modalitatea de evacuare sau retragere, în funcție de condiția fizică și/sau psihică a acestuia.

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau serviciul Salvamont la numerele imprimate pe numărul de concurs, sau chiar 112, după caz.

Pe traseele concursului se pot întâlni turiști și/sau animale.

Organizatorul nu poate garanta securitatea deplină a participanților în cadrul de desfășurare a competitiei, respectiv Cetatea Șiria, aceștia concurând independent în calitate de sportivi autonomi, antrenați și
experimentați pentru acest tip de activități cu respectarea prezentului regulament. Măsurile de siguranță luate de organizator pentru intervenția rapidă în zone montane greu accesibile au fost luate prin implicarea serviciului de Salvamont.

Va exista un punct de prim ajutor pe platoul cetății Șiria, unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la cursă, organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se accidentează, decedează și/sau apar alte consecințe din cauza participării la această competiție.

Șiria Vertical Loop 2h este organizat în strânsă colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Arad.

Recomandări suplimentare vor fi făcute la ședința tehnică.

Echipamentul

Echipament obligatoriu:

 • număr de concurs

Echipament recomandat:

 • bețe de trekking
 • șapcă/bentiță/buff
 • încălțăminte adecvată alergării montane

Programul

Sâmbătă 24.09.2022
09:00 – 09:45 – Ridicare kituri, înscrieri la start.
09:45 – 9:55 – Ședință tehnică
10:00 – Start
13:00 – Premiere

În funcție de condițiile meteo și/sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.
În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

Fotografii, filmări și materiale promoționale

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la Șiria Vertical Loop 2h aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului și a cetății Șiria. De asemenea, dacă vreun participant dorește să fie eliminat din materialele foto/video publicate pe rețelele sociale (facebook/instagram/site), va trebui să facă o solicitare scrisă către organizatori cu identificarea fotografiilor în care apare și care solicită să fie eliminate.

Descalificare

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau serviciul Salvamont la numerele imprimate pe numărul de concurs, sau chiar 112, după caz.

Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:

 • pierderea sau modificarea numărului de concurs;
 • nerespectarea traseului;
 • utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;
 • aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de
  alimentare;
 • neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat în dificultate;
 • lipsă de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari;

Anulare cursă

Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/amâna cursa în cazuri excepționale cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil. În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale organizatorii își rezervă dreptul de a opri cursa.
În caz de forță majoră, prin aceasta înțelegem orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: dezastre naturale, inundații majore, sau evenimente politice majore care îi determină pe organizatori să anuleze competiția, taxa de participare nu va fi returnată, se va stabili altă dată pentru desfășurarea competiției.

Parte din A.T.I.A. Trail Trilogy

Șiria Vertical Loop 2h face parte din proiectul A.T.I.A. Trail Trilogy – (A.T.T.), alături de Șiria Winter Trail și Medieval Trail Race, competiţii de alergare montană diferite ca distanţe, diferenţa de nivel și concept, şi care se vor desfăşura pe parcursul unui an calendaristic începând cu anul 2022, iar concurenții vor puncta atât individual cât și în clasamentul final A.T.T.