Șiria Vertical Loop 2h~ 2024 ~ Ediția a 7-a

Ediția 2024 ~ 21 septembrie 2024

Șiria Vertical Loop 2h

Organizatorul

Asociația Turistică “În Amonte”, cu sediul în Arad, strada Piersicilor, nr. 2, județul Arad, organizație non-profit, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.

Evenimentul

Șiria Vertical Loop 2h este o competiție sportivă pentru amatori și profesioniști cu scopul promovării alergării montane de scurtă distanță și a patrimoniului turistic al județului Arad, respectiv Cetatea Șiria.

Șiria Vertical Loop 2h ~ 2023 | Ediția a 6-a

Concept

2,5 km / buclă
230m D+/ buclă
2h Durată

Șiria Vertical Loop 2h este o cursă specială de tip “vertical race“.

Se aleargă în circuit, pe o buclă de 2.5 km lungime (o urcare de aproximativ 1200 metri lungime și o coborâre de aproximativ 1300 metri) și cu 230 metri diferență de nivel.

Cursa va dura 2 ore și vor câștiga cei care reușesc cele mai multe bucle complete în acest interval de timp, atât la feminin cât și la masculin.

Traseu SIRIA VERTICAL LOOP 2H

Startul se va da pe platoul cetății Șiria și se va coborî în dreapta până la primul punct de hidratare, iar mai apoi până la baza urcării care precede o urcare abruptă de 800 m până la cetate. Se trece prin cetate și ajungem la punctul de hidratare de la start. Se repetă această buclă timp de două ore.

Date tehnice

 • Categoria: trail running, dificultate mare
 • Timp limită final: +2 ore
 • Teren: potecă
 • Puncte de hidratare/alimentare: 2 puncte
 • Marcaj: banda de semnalizare
 • Experienta montană: recomandată

Au rămas până la START:

Parte din A.T.I.A. Trail Trilogy

ȘIRIA VERTICAL LOOP 2H este al 3-lea eveniment parte a proiectului A.T.I.A. Trail Trilogy (A.T.T.), alături de Șiria Winter Trail și Medieval Trail Race, competiţii de alergare montană diferite ca distanţe, diferenţă de nivel și concept, şi care se desfăşoară pe parcursul unui an calendaristic.

Medalii ATIA Trail Trilogy 2024

Participă la ȘIRIA VERTICAL LOOP 2H și completează-ți setul de medalii A.T.I.A. Trail Trilogy din 2024.

Parte a ITRA National League (NL)

ITRA National League 2024

📣 Șiria Vertical Loop 2h face parte din calendarul ITRA National League.

Participând la Șiria Vertical Loop 2h punctezi și în clasamentul 𝐈𝐓𝐑𝐀 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐮𝐞. Astfel, dacă ai finalizat minim 3 bucle complete, vei fi punctat astfel în clasamentul 𝐈𝐓𝐑𝐀 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐮𝐞:

Bucle realizateDistanță cumulatăElevație cumulatăPunctaj ITRA National League
3 bucle7.8 Km+730 m170
4 bucle10.3 Km+920 m220
5 bucle12.9 Km+1100 m300
6 bucle15.5 Km+1320 m360
7 bucle18.10 Km+1530 m430
8 bucle20.7 Km+1750 m490

Premiile oferite

PREMIILE ÎN BANI oferite la categoria OPEN (Masculin & Feminin) la Șiria Vertical Loop 2H – Ediția 2023 sunt:

Premii (LEI)Locul 1Locul 2Locul 3
Open Feminin500400300
Open Masculin500400300
Categorii M / FDiplome și/sau premii în produse

Diplome și/sau premii in produse pentru categoriile de vârstă 18-29, 30-39, 40-49, 50+

Contribuția de participare:

Perioada de înscrieriDe la
data
Până la
data
Contribuția de participare (LEI)
EarlyStart
Inscrieri
14 Iulie
2024
110 LEI
Regular15 Iulie
2024
31 August 2024140 LEI
Late01 Septembrie 202415 Septembrie 2024170 LEI
0
Locuri disponibile

6 motive (cel puțin) să participi

 • Ia-ți porția de adrenalină! Șiria Vertical Loop 2h e ca un rollercoaster pentru picioarele tale. E genul de provocare care îți face inima să bată tare, iar mușchii să ardă. Testează-ți limitele și simte-te ca un super-erou.
 • Călătorie în timp: Aleargă prin istorie, la propriu! Cetatea Șiria e un loc plin de poveste, iar tu poți să te simți ca un cavaler în alergare. Cine știe, poate găsești și vreo comoră ascunsă pe traseu
 • Fă-ți noi prieteni: Evenimentul adună o grămadă de oameni pasionați de alergare. Faci cunoștință cu o mulțime de alergători faini și poate chiar îți găsești partenerul de antrenament ideal.
 • Premii și glorie: Cine nu iubește să câștige? Completează cele mai multe bucle în 2 ore și poți pleca acasă cu premii și, bineînțeles, cu titlul de campion. Plus, te poți lăuda la prieteni cât de tare ești.
 • Atmosferă deosebită: Ai parte de o atmosferă super prietenoasă, cu voluntari care te încurajează la fiecare pas. După cursă, te așteaptă un ospăț cu produse tradiționale locale care îți fac papilele gustative să danseze de bucurie
 • Completează-ți trilogia: Vino la Șiria Vertical Loop 2h și completează-ți ultima medalie a trilogiei A.T.I.A. Trail Trilogy – pentru că cine nu vrea să aibă o colecție de strălucitoare pe perete care spune “Am alergat toata trilogia!”

Ce spun concurenții:

Raluca Adriana Burtea

E o cursa grea, foarte grea, care te încearcă psihic foarte tare. Dar îmi place… La Șiria Vertical Loop trebuie să vii cu gândul că știi ce te așteaptă. Am participat la toatre concursurile organizate de ATIA. Organizarea e impecabilă.

Raluca Adriana Burtea

Multiplă câștigătoare a Șiria Vertical Loop 2h, membră a lotului național al României la Campionatul Mondial de Alergare Montană – Innsbruck 2023

Slovak Ianco

O cursa grea, dar frumoasă. Am participat și la Șiria Winter Trail și Medieval Trail Race organizate de ATIA. Șiria Vertical Loop e o cursa diferită de celelalete două [concursuri ATIA], dar și față de toate concursurile din țară, pentru că trebuie să îți dozezi altfel efortul. Alergi 2 ore, dar nu știi distanța pe care o vei parcurge. Concursurile organizate de ATIA mi se par printre cele mai bine organizate din țară.

Slovak Ianco

Câștigătorul Șiria Vertical Loop-ediția 2022, membru al lotului național al României la Campionatul Mondial de Alergare Montană–Innsbruck
2023

Mihai Sanduleac

O cursa foarte intensă, foarte grea, dar și foarte frumoasă în același timp. Sunt foarte încântat de organizarea concursurilor ATIA, de aceea am și venit la toate 3 concursurile. Am toate medaliile trilogiei. Veniți [la Șiria Vertical Loop 2h] și încercați. Până la urmă, faci o buclă, dacă nu mai poți, te oprești.

Mihai Sanduleac

Participant debutant la Șiria Vertical Loop 2h – ediția 2022

Până acum s-au înscris:

Fii la curent cu noutățile

Pentru noutăți, surprize și înformații la cald despre ce te așteaptă la acest eveniment inedit, dă like paginii noastre de facebook.

Sponsor principal:

Sponsori:

Parteneri:

Parteneri instituționali:

Parteneri media:

Organizator:

Asociația Turistică În Amonte
Membru ITRA – International Trail Running Association